tailor

Räätäleitä on kahta sorttia

Tietotekniikka-alalla on oma kielensä, kuten jokaisella alalla nykyään. Samalla tavalla kieli myös lainaa sopivaksi katsomiaan kielikuvia mistä sattuu ja soveltaa omiin tarkoituksiinsa. Räätälöinti on tietotekniikan kielikuvana hyvin sopiva ja sisältöään osuvasti kuvaava. Digiräätäli mittaa ensin materiaalin ja ompelee siitä mahdollisimman tarkasti oikeaan paikkaan tyköistuvan valmisteen.

Digiräätäleitä on moneen lähtöön, kuten odottaa sopii, kun ihmisistä kuitenkin puhutaan. On niitä, jotka tekevät työnsä huolella ja tunnollisesti, mutta suppealla näkökulmalla ja vähin työkaluin, mieluummin saman asian useita kertoja. Mutta sitten on niitä, joiden osaaminen on jotain sellaista erilaista, virtuoosimaista ja luovaa. He ovat erityislahjakkuuksia, jotka tuntuvat osaavan kaikkea, sellaisia, jotka katselevat järjestelmiä ikään kuin ylhäältä käsin ja ompelevat aivan mitä haluavat ja mistä materiaalista kulloinkin on tarvis.

Ulkopuolisen silmin se näyttää ihmeeltä, käsittämättömältä ja mielen ulottumattomissa olevalta. Koodarit puhuvat keskenään kieltä, jossa tavalliset sanat loistavat poissaolollaan. Koodarit tuntuvat elävän omassa ulottuvuudessaan, johon ei ole pääsyä. Se on kuitenkin harhaa. Parhaat koodarit ymmärtävät myös asiakkaiden tarpeita, käytäntöjä, ovat empaattisia ja seurallisia, uutteria ja toimeliaita. Sellaisia, joiden kanssa on helppo asioida ja jotka saavat asiat luistamaan.

Sellaisia voi tulla tapaamaan esimerkiksi meille.

Jakaminen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email

Edisty.fi julkaistiin Educassa

Educa-messut on opetusalan valtakunnallinen koulutustapahtuma, joka järjestetään vuosittain tammikuussa Helsingin Messukeskuksessa. Timehouse lähti tapahtumaan kertomaan Time3-julkaisujärjestelmän kehittymisestä ja esitteli uuden oppimisalustan.

Lue lisää »

Julkaise suoraan Wordista

Timehouse on julkaissut laajennuksen maailman yleisimpään tekstinkäsittelyohjelmaan. Plugin mahdollistaa internet-sisältöjen tuottamisen ja päivityksen suoraan Microsoft Wordista.

Lue lisää »