Äly­kirja

Älykirja on rikastettu kirja, jota luetaan nettiselaimella. Rikastamisella tarkoitetaan kaikkia niitä ominaisuuksia, joita internet voi lukemiseen tarjota. Ne voivat olla videoita, tehtäviä, pelejä, musiikkia tai linkkejä täydentäviin sisältöihin ja lähteisiin.

Älykirjaan voi tehdä muistiinpanoja ja alleviivauksia.
Selkeä navigointi sisällysluettelon kautta auttaa hahmottamaan kokonaisuuksia. Kirja myös muistaa missä viimeksi olit.

Älykirja on elektronisessa muodossa oleva Internetistä luettava teos. Se tuo lisäarvoa ominaisuuksilla, joita painetuissa kirjoissa ei voi olla.

Timehousen älykirjassa on painetun kirjan sisällön lisäksi esimerkiksi kuvia, tehtäviä tai videoita, mitä tahansa halutaan lukijoille tarjota.

Kirjojen rikastaminen videoilla, lähdetiedoilla, kuvilla ja esimerkiksi tehtävillä tekee lukemisesta uudenlaisen kokemuksen. Opiskeluun kirjaan integroidut tehtävät tuovat aivan uusia mahdollisuuksia ja tutkimusten perusteella oppiminen tehostuu huomattavasti.

Oppimis- ja asiantuntijakäytössä älykirjan hyvä luettavuus sekä koko ajan saatavilla oleva sisällysluettelo tuovat selkeyttä kokonaisuuksien hahmottamiseen. Lukutilan toiminnot mahdollistavat nopean ja selkeän siirtymisen kirjan sisällä. Esimerkiksi jokin avainkäsite saattaa esiintyä tekstissä useassa eri kohtaa, jolloin nopea hakutoiminto sekä käsitekartta-navigaatio parantavat lukukokemusta tehden oppimisesta miellyttävämpää.

Älykirjassa voidaan esimerkiksi jakaa ja kommentoida kirjan tekstejä muiden kanssa. Lukija voi jättää valitsemaansa tekstikohtaan muistiinpanon tai huomautuksen, jonka muutkin kirjan käyttäjät näkevät omilla laitteillaan. Toiset voivat sitten jatkaa keskustelua kommentoimalla tätä muistiinpanoa.

Painettu kirja on monelle edelleen se ainoa ja oikea vaihtoehto, mutta erityisesti opetus- ja tietokirjallisuudessa, sekä lukijakunnan nuorentuessa ja muuttuessa, ovat digikirjat erinomainen vaihtoehto printille. Lomamatkalle on mukavampi ottaa tabletti tai työreissulla kannettavasta voi lukea suosikkikirjat.

Ominaisuuksia

Nopea haku

Älykäs hakukone muodostaa Älykirjan perustan. Hakukone osaa suomen kielen taivutukset, siinä on 1,5 miljoonan suomenkielisen sanan sanasto sekä relevanssilajiteltu hakutulos, joka nopeuttaa tiedon hakua merkittävästi. Kirjan sisältö voi olla tekstin lisäksi myös ääntä, videota ja valokuvia, karttoja, animaatiota ja esityskalvoja. Älykirja on ensimmäinen aidosti älykäs suomenkielinen tietokirja. Kun lukija törmää vaikeaan käsitteeseen, hän voi esittää kirjalle kysymyksiä. Soluhengitys? Viherhiukkasen rakenne?

 • Sisällysluettelo saatavilla koko ajan
 • Hakemisto/sanasto saatavilla koko ajan
 • Hakutoiminto. Älykäs hakukone osaa suomen kielen taivutukset
 • Relevanssilajiteltu hakutulos
 • 1,5 miljoonan sanan sanasto
 • Muistiinpanot kirjanmerkkien yhteydessä
 • Sisäiset linkit, esim. kirjan sisällysluettelosta
 • Hyperlinkit – Sisään tulevat ja ulos menevät linkit, linkit Internetiin
 • Poptipit – Termiselityskuplat popsahtavat esiin termeistä klikkaamalla.
 • Kuvien ja kuvioiden avaaminen koko sivun kokoiseksi
 • Video – Video on mahdollisuus laajentaa koko sivun kokoiseksi.
 • Ääni – Ääni voi olla osana yksittäisiä kaavioita, poptippejä ja esim. alalukuihin pilkottuna äänikirjana.
 • Slideshow – Paperikirjan kuvat voidaan korvata sähköisessä kirjassa esim. kuvasarjalla.
 • Älykkäisiin kuviin voidaan lisätä selitteitä, esim. karttoja.

Toteutuksiamme

Alma Talent Verkkokirjahylly

Alma Talentin älykirjat on kaikki toteutettu Timehousen teknologialla. Me myös ylläpidämme palvelua.

Edita Publishing verkkokauppa

Toteutimme Editan verkkokaupparatkaisun ja älykirjateknologiamme on myös Editan käytössä.

Kiinteistöalan
kustannus

Verkkokauppa, käyttäjänhallinta, älykirja ja kiinteistöalan lakikirja.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Vieritä ylös