Biteistä Puutavaraksi: Timehouse räätälöi Archicadia ja ArchiLogsia Kontion tuotantolinjaa varten 

Timehouse toimitti kattavan hirsirakentamisen BIM-järjestelmän maailman suurimman hirsitalojen valmistajan Kontion käyttöön. 

Timehouse Oy toteutti Archicad-ohjelmiston päälle suunnittelujärjestelmän, jossa CAD-ohjelmalla mallinnetut hirret, puupilarit ja puukapulat viedään suoraan tuotantolinjalle ja tulos näkyy tässä: 

Archicadiin asennettujen ArchiLogs– ja ArchiFrame-ohjelmistojen avulla Kontio suunnittelee hirsitalot ja Timehousen toteuttama ohjelmisto poimii mallista työstöt ja vie ne automaattiselle tuotantolinjalle. 

Projekti lähti liikkeelle Kontion tarpeesta siirtää omalla tehtaallaan määrämittaisten pilarien ja kapuloiden katkaisun erilliseltä linjalta hirsilinjoille. Pilarit, palkit, lankut yms. tehtäisiin jatkossa samoilla tuotantolinjoilla hirsien kanssa. Tämä tarkoittaa, että suunnittelusta oli saatava samanlaiset työstökoodit pilareille ja kapuloille, kuin tällä hetkellä hirsille. 
 

CNC-tiedostot, jotka sisältävät kapuloiden ja pilarityöstöjen datat, oli konvertoitava määrättyyn XML-tiedostomuotoon. Kontio tarvitsi myös räätälöityjä lisätyöstöjä, jotka kattoivat sekä hirren päätyyn tehtävän epäkeskeisen porauksen säädettävällä syvyysparametrilla, että päädyn muotoilun. Projekti toteutettiin Timehousen C++-koodaustiimin yhteistyönä.  

CNC-koneella toteutettu työstö 

Kapuloiden ja pilarien tuotanto samalla linjastolla hirsielementtien kanssa toi mahdollisuuden tuottaa kaikki rakennuksen materiaalit kustannustehokkaasti samassa tehtaassa. Tämä innovatiivinen tapa tuottaa rakennusmateriaaleja on vain yksi esimerkki siitä, miksi Kontio on noussut pioneeriksi hirsirakennusten valmistuksessa. 

Projektiin kuului myös lisäominaisuuden toteutus GDL-pilariobjekteihin, jonka avulla lasi- ja hirsielementtejä voidaan helposti yhdistää Kontion rakennuksissa.

Kontio Glass House talo 180 – havainnekuva

Räätälöinnillä Timehouse sai luotua ketterän tuotantoputken hirsirakentamiselle, joka sisältää kaiken suunnittelusta ja materiaalin käsittelystä valmiiseen tuotteeseen.

Lisätietoa Kontiosta https://www.kontio.com/fi-FI/

Jaa artikkeli somessa

Selvitä miten voimme tuottaa hyötyä sinulle.

Tavoitat meidät myös somessa.

Jutellaanko?

Jätä yhteystietosi, ja löydetään yhdessä yritystäsi parhaiten palvelevat tekniset ratkaisut.

    Jutellaanko?

    Jätä yhteystietosi ja löydetään yhdessä yritystäsi parhaiten palvelevat ratkaisut.

      Scroll to Top