Kuinka Azuren pilvipalvelut voivat hyödyttää yritystäsi? 

Siirtyminen vanhanaikaisesta laitteistopalvelimesta pilvipalveluihin, kuten Microsof Azureen, on monille yrityksille itsestään selvä valinta. Mutta mitä konkreettisia hyötyjä Azure-järjestelmä voi tuoda yrityksellesi? Entä millä tavoin Azure-pilvipalvelu toimii, ja kuinka voit hyödyntää sitä parhaiten?

Jatka lukemista ja tutustu niihin Azuren ominaisuuksiin, joiden olemme havainneet tuovan etua asiakkaillemme.

Mikä on Azure-pilvipalvelu? 

Microsoft Azure on julkinen pilvipalvelu (verkossa sijaitseva palvelukokonaisuus), joka sopii erinomaisesti sovellusten kehittämiseen ja ajamiseen. Sitä voidaan käyttää muun muassa analytiikan suorittamiseen ja datan tallentamiseen. 

Oikeissa käsissä, Azure on edistynyt IT-työkalu, joka voi tuottaa merkittävää liiketoiminnallista etua. Maailmanlaajuisesti jopa 95 % Fortune 500 –listatuista yrityksistä käyttää Microsoft Azurea.  

Voit hyödyntää Azurea yrtiyksessäsi SaaS (Software as a Service), PaaS (Platform as a service) ja IaaS (Infrastructure as a service) -palveluita varten. 

Palvelu auttaa tietojenkäsittelyinfrastruktuuriasi hallinnoimisessa 

Azure tekee virtuaalipalvelimien ja -verkkojen luomisesta vaivatonta. Se helpottaa myös verkon suojaamista, SSL-sertifikaattien lisäämistä verkkosivuille ja sovelluksille, DNS:ien ja porttien hallintaa sekä edistää verkon turvallisuutta. 

Mitä hyötyä tästä on? 

Tehokas pilvipalvelu helpottaa verkkosivujen ja sovellusten hallinnointia huomattavasti ja edistää tietoturvaa. Tämän avulla tehostat teknisten resurssiesi käyttöä ja olet paremmin suojassa kalliilta IT- ja kyberturvallisuusongelmilta. 

Myös pilvipalveluiden, kuten Azuren, nopeus on vertaansa vailla. Nopean prosessoinnin ja tehokkuuden avulla voit myös aloittaa tekniset työsi nopeammin ja vähentää esim. virhetilojen tuottamia tappioita. 

Kuormituksen automatisoitu tasaus ja palvelun skaalautuvuus 

 Azuren avulla voit hyötyä Microsoftin valtavista resursseista. Ominaisuuksien, kuten kuormituksen tasaamisen ja uudelleenreitityksen avulla saat jatkuvasti parannettua omaa suorituskykyäsi.  

Erityisen hyödylliseksi ominaisuudeksi mainittakoon juuri dynaaminen kuormituksen tasaaminen. Tämä toiminnon avulla Azure automaattisesti lisää palvelintilaa ja kopioi palvelimia tarpeen mukaan. Jatkuvan ja reaktiivisen kuormituksen tasaamisen avulla saadaan minimoitua riskejä suorituskyvyn menetyksiin ja käyttökatkoksiin liittyen. 

Azure skaalautuu ketterästi aina startupista suuryritykseen asti, jonka myötä voit jatkaa palvelusi käyttöä tehokkaasti erilaisista muutoksista riippumatta. Azure Storage tarjoaa tehokkaita ja turvallisia tallennuspalveluita, joustavasti erilaisiin tarpeisiin ja tilanteisiin. 

Älykkään diagnostiikan edut 

Voit hyödyntää älykästä pilveä Azuren sisäänrakennetun analytiikkatyökalun avulla. Azure Insights on tehokas automatisoitu diagnostiikkatyökalu, joka voi hyödyntää Microsoftin keräämiä telemetriatietoja. 

Kyseinen työkalu auttaa sinua mittaamaan verkkosivujesi kokonaissuorituskykyä, tarkastelemaan sivustoillesi ja sovelluksiisi lähetettyjä kyselyitä, tutkimaan palveluita tai toimintoja, jotka vievät liian kauan (esim. kirjautumisen yhteydessä) ja tarjoamaan proaktiivisia korjauksia. 

Manuaalisen työn minimointi ja laaja palveluvalikoima 

Azure tuottaa hyötyä myös dynaamisesta ja reaktiivisesta järjestelmästään, joka toimii taustalla 24/7. Samojen metriikoiden manuaalinen tutkiminen veisi paljon aikaa. 

Azure on oiva valinta myös SQL- ja NoSQL-palvelimille ja se tarjoaa mielenkiintoisia mahdollisuuksia pilvialustana, kuten: BaaS (Blockchain as a Service), koneoppiminen, botit ja Cognitive API.  Mikäli siis haluat edesauttaa innovatiivisuutta, Azure tarjoaa sinulle siihen hyvät työkalut. 

Tietoturva  

Joustavuus, jota Azure tarjoaa, auttaa hallitsemaan palveluita ja sovelluksia tavalla, joka tukee tietoturvatarpeita. Voit esimerkiksi itse päättää, missä haluat fyysisen palvelimesi sijaitsevan ja missä data tallennetaan, mikä on GDPR:n kannalta olennaista. 

Azure on huomioinut kattavasti, tietoturvalakien säännösten noudattamisen lisäksi, myös erilaiset haavoittuvuudet sekä jatkuvuus- ja toipumissuunnitelman. Saat mm. huomioita eri turvallisuusuhista ja tietomurroista sekä proaktiivisia ehdotuksia niiden hallitsemiseksi tai korjaamiseksi.  

Vankan alusta- ja loppukäyttäjiin liittyvän turvallisuusprotokollansa ansiosta, Azure sopii myös korkean tietoturvatason toimijoille esim. terveydenhoito- ja turvallisuusalalla. 

Tehokas jatkuvuusjärjestelmä (disaster recovery system) tarjoaa käyttäjälleen merkittävää lisäturvaa. Eikä vähiten silloin kun ongelmat ovat jo syntyneet. Tästä hyvä esimerkki on datan nopea ja tehokas palauttaminen, joka on ensiarvoisen tärkeää silloin, kun asiat ovat menneet pieleen. 

Azurea voi käyttää myös tunnistusprosessien hallinnassa, mikä niin ikään parantaa organisaation turvallisuutta. 

Operatiiviset edut: joustavuus ja integraatiot 

Azure on hyödyllinen työkalu myös liiketoiminnan operatiiviseen toimintaan Olipa kyse sitten toiminnan laajentamisesta tai pienentämisestä, Azure on joustava työkalu, jonka avulla voi hallita monimutkaisia liiketoimintaoperaatioita. 

Azure mahdollistaa kokonaisuuksien sijoittamisen eri paikkoihin, jonka myötä eri palvelut ja alustasi voi pitää erillään ja turvassa. Azuren tarjoaman joustavuuden myötä on mahdollista pystyttää ympäristöjä asiakaskohtaisten tarpeiden mukaisesti.  

Mahdollisuus mukauttaa ja käyttää olemassa olevaa infrastruktuuria tekeekin Azuresta kustannustehokkaan työkalun monille erityyppisille toimijoille. Azuren avulla pystyy luomaan esimerkiksi yhden kirjautumispalvelun, joka kattaa kaikki eri verkkosivustot ja alustat, joita yritys hallinnoi. 

Azure tukee laajasti eri ohjelmointikieliä, kehyksiä, käyttöjärjestelmiä, tietokantoja ja laitteita, joten voit, mitä todennäköisimmin jatkaa olemassa olevan infrastruktuurisi ja työkalujesi käyttöä. Azuren integroitavuus on suuri valtti, sillä monilla yrityksillä on olemassa olevaa monimutkaista dataa ja pitkälle kehitetty ohjelmistoarkkitehtuuri, jota he eivät halua muuttaa. 

Yhteydet ja integraatiot 

Yksi Azuren ilmeisistä eduista on se, että monet yritykset käyttävät jo ennestään Microsoftin työkaluja. Microsoftin infrastruktuurin sisällä pysyminen voikin tuottaa hyötyä ketterän integroitavuuden avulla.  

Jaetut virtuaalikoneet Windowsin ja Linuxin kanssa voivat helpottaa IT-järjestelmien hallintaa. Azure pystyy myös edistämään hybridiyhteyksiä, kuten VPN:ää, CDN:ää jne.  

Voit lisää integraatioista yleisesti blogistamme Intro tekniseen integraatioon – mihin sitä tarvitaan ja milloin se kannattaa.

Palveliton arkkitehtuuri ja tulevaisuus 

Vuosituhannen vaihteen jälkeen yhä useampi organisaatio on siirtyneet käyttämään palvelitonta arkkitehtuuria. Onkin hyvin todennäköistä, että tulevaisuudessa omien palvelimien käyttö käytännössä loppuu ja palvelinpalvelut ostetaan ulkopuoliselta palveluntarjoajalta. 

Siirtymä tuo mukanaan monia etuja. Palvelimettomat alustat, kuten Azure, helpottaa ja keventää teknistä työskentelyä, sillä monet toiminnot ovat palvelussa sisäänrakennettuja.  

Tehokkuutensa lisäksi Azure tarjoaa kattavasti uusia innovaatioita käyttöösi. Tämän avulla pääset askeleen lähemmäs tulevaisuutta ja elät teknologian aallon harjalla. 

Tarvitsetko tukea IT-infrastruktuurillesi?

Ota yhteyttä ja sovi lyhyt kartoituskeskustelu IT-ammattilaistemme kanssa. 

Jaa artikkeli somessa

Keskustellaanko näistä tai muista, organisaatiollesi keskeisistä aiheista lisää?​

Tavoitat meidät myös somessa.

Jutellaanko?

Jätä yhteystietosi, ja löydetään yhdessä yritystäsi parhaiten palvelevat ratkaisut.

    Jutellaanko?

    Jätä yhteystietosi ja löydetään yhdessä yritystäsi parhaiten palvelevat ratkaisut.

      Scroll to Top