Lämpimästi tervetuloa Timehouseen, Ami ja Christian!

Timehouse on aina pyrkinyt olemaan enemmän kuin vain ohjelmistoyritys. Olemme yhteisö, joka uskoo vahvasti ihmislähtöiseen lähestymistapaan ja reiluun peliin – arvoihin, jotka ohjaavat kaikkea toimintaamme.

Tänä keväänä saimme ilon ja kunnian toivottaa tervetulleeksi kaksi uutta harjoittelijaa, Ami Viholaisen ja Christian Karjalaisen, HIVE Helsinki -ohjelmointikoulusta. He jakavat kanssamme alla matkansa ohjelmistokehityksen maailmaan ja sen, miksi Timehouse valikoitui heidän harjoittelupaikakseen.

Mikä sai sinut kiinnostumaan ohjelmistokehityksestä?

Ami:
”Luova toteuttaminen ja tietotekniikka ovat minulle entuudestaan luontaisia mielenkiinnon kohteita, vaikka olenkin lähestynyt niitä tyypillisemmin mediatuotannon näkökulmasta. Uravaihto turvallisuusalalta HIVE Helsingin koodauskouluun sai minut uudelleenarvioimaan suhdettani tietotekniikkaan ja kuinka ohjelmistokehitys mahdollistaa rajattomat keinot luoda ja vaikuttaa reaalimaailmaan.

HIVEN:n “alhaalta ylöspäin” -opiskelumalli, sekä työmaailmaa kuvaava työprojektien evaluointitapa olivat omaan oppimiseeni todella sopivia ja ohjelmoinnin kokonaisuutta avartavia oppimismenetelmiä. Suuntia, joihin edetä alalla on loputtomasti. Uskon, että minulla on paljon annettavaa.”

Christian:
”Kiinnostuin ohjelmistonkehityksestä alun perin videopelien kautta; niiden toimivuuden luominen vaikutti noituudelta ja haaveilin yhdistäväni omia ideoitani suosikkipeleihini. Käännyin sittemmin IT-puolelle runsaampien uramahdollisuuksien perässä, ja tällä alalla onkin paljon mielenkiintoisia aiheita teknologiasta, joista oppii aina uutta.”

Miksi kiinnostuit Timehousesta työharjoittelupaikkana?

Ami:
”Timehouse on pieni ja kotoisen oloinen suomalaisyritys, jolla on pitkä historia ammattitaitoa ja erilaisia asiakkaita. Ajattelin sen voivan avartavan näkökulmiani useiden erilaisten projektien ja teknologioiden saralla.

Projektit rakennusarkkitehtuuri- ja BIM-ohjelmien parissa ovat todella jännittäviä ja tarjoavat etsimääni väylää ohjelmistokehitykseen, joka on myös yhteiskunnallisesti edistävää.”

Christian:
”Timehouse tarjosi C++-ohjelmointipaikkaa junioritasolla mikä on jo harvinaisempi tilaisuus kuin monet front end-paikat. Lisäksi he kehittävät CAD-työkaluja, joka kuulosti varsin mielenkiintoiselta 3D- ja grafiikkakiinnostusteni tähden.”

Millaisia teknologioita ja ohjelmointikieliä olet käyttänyt aikaisemmin?

Ami:
”Kouluni on valmistanut minua Ansi-C:n ja C++:n osaajaksi. Tämän lisäksi serveri-infrastruktuurien asentaminen on tullut tutuksi erinäisissä kouluprojekteissa. Menneet urataustani ovat mediatuotantotyökalujen ja kulunvalvontalaitteistojen puolella.”

Christian:
”Aloitin ohjelmoinnin koulussa Visual Basicilla. Myöhemmin opin C#:a Unity-pelimoottorin kanssa ja Hivessa puolestaan opettelin C:n. Nyt Timehousella ohjelmoin rajapintaa vasten C++:la.

Olen aina utelias opettelemaan lisää teknologioita, sillä ala muuttuu ja kehittyy jatkuvasti.”

Mitkä ovat tavoitteesi harjoittelujaksolle?

Ami:
”Tavoitteeni on kesäksi olla alan datahallinnan ja BIM-ohjelmoinnin moniosaaja. Toivon, että oma tieni ja erikoistumiseni ovat kirkastuneet siihen mennessä.”

Christian:
”Tahdon erityisesti kerätä tosielämän kokemusta ja kartuttaa monipuolista teknologista osaamista, ja toivon tietysti auttavani Timehousen kasvussa.”

Mikä on esivaikutelmasi yrityksestämme ja työympäristöstämme?

Ami:
”Vastaanotto on ollut lämmin ja kaverillinen. Timehouse on edukseen avoin ja läpinäkyvä. Talon käytännöt ovat tulleet minulle nopeasti selväksi ja perehdyttäjäni ovat olleet avuliaita ja kärsivällisiä. Päivittäisenä tukena olevat toimistokoirat piristävät myös muutoin harmaata kevätpäivää.”

Christian:
”Timehousella on todella tiivis ja mukava ilmapiiri. Olin heti osa jengiä ja tuntui kuin olisin ollut jo kauemminkin täällä töissä. Koirat ovat iso plussa viihtyisyyden kanssa.”


Me Timehousella olemme ylpeitä siitä, että voimme tarjota Amille ja Christianille mahdollisuuden kasvaa ja kehittyä ammattilaisina. Heidän intohimonsa, uteliaisuutensa ja ainutlaatuiset näkökulmansa tuovat arvokasta uutta energiaa tiimiimme.

Toivotamme molemmille menestystä tulevaan. Lämpimästi tervetuloa Timehousen jengiin! 😊

Jaa artikkeli somessa

Selvitä miten voimme tuottaa hyötyä sinulle.

Tavoitat meidät myös somessa.

Jutellaanko?

Jätä yhteystietosi, ja löydetään yhdessä yritystäsi parhaiten palvelevat tekniset ratkaisut.

    Jutellaanko?

    Jätä yhteystietosi ja löydetään yhdessä yritystäsi parhaiten palvelevat ratkaisut.

      Scroll to Top