Timehouse yhteistyössä Näkövammaisten liitto ry:n kanssa – Mikropuhe-puhesyntetisaattorista julkaistaan uusi versio

Näkövammaisten liitto ry ja Timehouse ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka kattaa Mikropuhe-puhesyntetisaattoriohjelmiston jatkokehityksen sekä mittavat jakeluoikeudet NKL:lle.

Mikropuhe on Timehousen kehittämä suomenkielinen puhesyntetisaattori. Ratkaisua on pitkään käytetty näkörajoitteisille suunniteltujen ruudunlukuohjelmien äänenä.

Uuden yhteistyöprojektin myötä puhesyntetisaattorista julkaistaan uusi versio, joka on yhteensopiva ruudunlukuohjelmien kanssa Windows- ja Linux-käyttöjärjestelmissä. Jatkossa NKL:llä on oikeus käyttää tätä uutta ratkaisua apuvälineissään.

Mikropuheen uudistusprojektin rahoittavat Näkövammaisten liitto ry, Näkövammaisten kirjastoyhdistys ry ja Tampereen seudun Näkövammaisten tukisäätiö sr.

”Ruudunlukuohjelman kanssa käytettävän koneäänen tulee toimia nopeasti ja virheettömästi. Moni ruudunlukuohjelmien käyttäjä suosii Mikropuhetta varsinkin tehtävissä, jotka edellyttävät jokaisen sanan ja merkin virheetöntä puhumista. Projektin rahoittajien ja Timehouse Oy:n ansiosta pystymme jatkossa jakamaan Mikropuheen ajantasaista versiota ilman lisenssimaksuja”, kertoo palvelupäällikkö Iiro Nummela Näkövammaisten liitosta.

💡Tiesitkö?

”Toimitusjohtaja, toimitusjohtaja, toimitusjohtaja…”
Mikropuheen ensisijainen tehtävä on aina ollut parantaa tiedon saavutettavuutta ja tarjota tekstimuotoinen sisältö näkörajoitteisille sopivassa muodossa. Puhesyntetisaattoria voi kuitenkin hyödyntää myös täysin viihteellisiin tarkoituksiin: Muistatko vielä Mtv3:n Puhuva pää -chattiohjelman? Puhuvan pään moottorina toimi Timehousen Mikropuhe! Lue lisää aiheesta Ilta-Sanomien artikkelista.

Mikropuhetta voi myös jatkossa hyödyntää erilaisissa puhesyntettisaatoria käyttävissä ratkaisuissa.

Jaa artikkeli somessa

Selvitä miten voimme tuottaa hyötyä sinulle.

Tavoitat meidät myös somessa.

Jutellaanko?

Jätä yhteystietosi, ja löydetään yhdessä yritystäsi parhaiten palvelevat tekniset ratkaisut.

    Jutellaanko?

    Jätä yhteystietosi ja löydetään yhdessä yritystäsi parhaiten palvelevat ratkaisut.

      Scroll to Top