Teko√§ly ja automaatiot digitaalisen materiaalin julkaisemisessa ūü§Ė

Timehouse on ratkonut digitaalisen julkaisemisen haasteita jo neljällä eri vuosikymmenellä.

Tekoäly ja automaatiot ovat olleet osa työtämme jo pitkän aikaa. Nyt tekoälyn nopeiden kehitysaskelten myötä mahdollisuudet sen hyödyntämiseen tuntuvat lähes rajattomilta. (Lue lisää tekoälystä blogistamme: Kuinka tekoäly voi edistää liiketoimintaasi: AI:n hyödyt hypen takana.)

Mutta miten uusia innovaatioita ja kehittyvää teknologiaa tulisi hyödyntää?

Tässä muutamia kokemuksen kautta kerryttämiämme vinkkejä tekoälyn ja erilaisten automaatioiden hyödyntämiseen digijulkaisemisessa:

ūüöÄ Prosessi ennen teknologiaa

Teknologia ei yksin√§√§n ratkaise ongelmia.  Ty√∂prosessien ja liiketoiminnallisten tarpeiden tulee ohjata teknologiaa – ei toisin p√§in. L√§hde liikkeelle siit√§, miten prosessinne toimivat ja miten niit√§ voisi mahdollisesti optimoida tai tehostaa. Kartoita sen j√§lkeen millaiset teknologiset ratkaisut soveltuisivat parhaiten tilanteeseenne.

Tämä lähestymistapa varmistaa sen, että teknologia nimen omaan tukee ja tehostaa olemassa olevia prosessejanne sen sijaan, että se pakottaisi yrityksesi mukautumaan teknologian asettamiin rajoitteisiin. Teknologisissa valinnoissa on myös otettava huomioon skaalautuvuus, integraatiomahdollisuudet ja tulevaisuuden tarpeet.

ūüí° Oikea strategia

Kestävä menestys vaatii huolellista suunnittelua ja hyvää strategiaa. AI ja automaatio voivat tuoda merkittäviä hyötyjä, mutta niiden on pelattava yhteen organisaatiosi kokonaisstrategian kanssa. Käy ensin läpi, mitä teknologian avulla tulisi saavuttaa, kartoita nykytilanteesi ja laadi selkeitä tavoitteita (ja mikrotavoitteita), joita kohti lähdet työskentelemään.

Tiestitkö?

Digitaalisen julkaisun markkinoiden odotetaan kasvavan maailmanlaajuisesti 46,48 miljardista dollarista vuonna 2023 aina 51,78 miljardiin dollariin vuonna 2024, mik√§ tarkoittaa 11,4 % vuosittaista kasvua. T√§m√§ kasvu saavutetaan muun muassa lis√§√§ntyneest√§ internetin saatavuudesta ja mobiililaitteiden k√§yt√∂st√§‚Äč.

Lähde: The Business Research Company

ūüĆć Sopeutumiskyky

Markkinat ja teknologiat muuttuvat jatkuvasti. AI ja automatisointi tarjoavat uusia mahdollisuuksia, mutta niiden hyödyntämisessä on oltava valmis oppimaan ja mukautumaan jatkuvasti. Avoin mieli ja valmius omaksua uusia innovaatioita erottavat menestyjät muista.

Tiestitkö?

Verkkolehtien lukijoiden määrä on noussut 42 % viimeisen viiden vuoden aikana, mikä osoittaa siirtymän painetusta materiaalista digitaalisiin alustoihin jatkuvan vahvana.

Lähde: Srive

ūüĒć Asiakkaan perspektiivi

Käyttäjälähtöisyys tulisi olla toimintasi kulmakivi. Keskity siihen, mikä tuo asiakkaillesi aidosti lisäarvoa. Esimerkiksi ajantasainen ja laadukas sisältö tai tehokkaasti toimiva palvelukokonaisuus ovat kokonaismenestyksen kannalta yleensä tärkeämpiä kuin tekniset tai visuaaliset hienoudet.

Tiestitkö?

76,2 % julkaisijoista k√§ytti sosiaalista mediaa kasvun edist√§miseksi digitaalisissa julkaisuissaan vuonna 2020. Sosiaalinen media on edelleen keskeinen ty√∂kalu yleis√∂n tavoittamisessa ja sitouttamisessa‚Äč.

Lähde: Srive

ūüĒó Strateginen kumppanuus

Meille Timehousessa tärkeintä on pitkäaikainen ja syvällinen yhteistyö asiakkaidemme kanssa. Haluamme hyödyntää AI:ta ja automaatioita viisaasti ja aina asiakkaittemme oma toiminta huomioiden. Tiedämme, että kestävät ja tarkkaan harkitut teknologiset ratkaisut tuottavat pitkäkestoista hyötyä.

Stategisen, teknisen kumppanuuden mahdollistamat hyödyt ovat mm.:

 1. Asiantuntemus ja erikoistuminen
  Teknologiakumppanit tuovat syvällistä teknistä osaamista ja uusimpien teknologioiden tuntemusta, mikä auttaa yrityksiä pysymään kilpailukykyisinä. Huomioi myös se, että eri toimijoilla on potentiaalisesti erilaisia erityisosaamisalueita, jolloin jopa useamman kumppanin hyödyntäminen voi olla kannattavaa.
 2. Kustannussäästöt
  Yhteisty√∂kumppanit tarjoavat skaalautuvia ratkaisuja ja v√§hent√§v√§t suuria alkuinvestointeja. T√§m√§ johtaa keskim√§√§rin arviolta 20 % s√§√§st√∂ihin IT-kustannuksissa‚Äč.
 3. Keskittyminen ydinliiketoimintaan
  Yhteisty√∂ vapauttaa resurssejasi, jolloin yrityksesi voi keskitty√§ strategisiin tavoitteisiin ja asiakasarvon tuottamiseen‚Äč.
 4. Innovaation vauhdittaminen
  Teknologiakumppanit nopeuttavat innovaatioprosesseja ja uusien tuotteiden lanseerausta markkinoille 25 % nopeammin verrattuna puhtaasti sisäiseen (in-house) operointiin.
 5. Riskiensietokyky
  Kumppanit auttavat hallitsemaan teknologiariskej√§ ja varmistavat turvalliset ja luotettavat j√§rjestelm√§t, v√§hent√§en tietoturvaloukkausten riski√§ jopa 70 %‚Äč.
 6. Nopeampi markkinoille pääsy
  Kumppanuus mahdollistaa nopeamman tuotteiden ja palveluiden lanseerauksen markkinoille, lyhent√§en kehitysaikaa arviolta 30 %‚Äč.

L√§hteet: BusinessDIT‚Äč‚Äč, businessolution.org, Master of Code Global

ūü§Ė Teko√§lyn mahdollisuudet liiketoiminnassa

Tekoäly tarjoaa uusia tapoja analysoida dataa, tuottaa sisältöä ja tehostaa julkaisuprosesseja. Voittajana kehitysjuoksusta selviävät ne, jotka osaavat integroida innovaatiot omaan liiketoimintaansa kestävästi. Käy siis läpi AI-mahdollisuuksia aina liiketoimintalähtöisesti; miten se voisi tukea työntekijöittesi työtä, mitä lisäarvoa se voisi tuoda asiakkaillesi jne.

Tiestitkö?

Noin 80 % toimitusjohtajista uskoo, että tekoäly on parantanut tuottavuutta ja edistänyt työllisyyttä. Yli puolet (51%) raportoi, että ilman tekoälyä heidän toimintansa olisi vaikeampaa ylläpitää.

Lähteet: BusinessDIT, businessolution.org

ūüĒć Automaation voima

Hyvin suunnitellulla ja toteutetulla automaatiolla voidaan hallita ja päivittää suuria määriä materiaalia nopeasti ja tehokkaasti. Tämä voi olla kriittistä sisältöpalvelusi asiakashyödyn tuottamisessa. Konsultoi teknistä asiantuntijaa ja käy läpi, miten automaatiota voisi tuottaa hyötyä toiminnassasi.

Tiesitkö?

Arviolta 78 % yritysjohtajista suunnittelee lisäävänsä investointeja automaatioon täyttääkseen työvoimapulaa ja parantaakseen nykyisten tiimien tuottavuutta.

Lähteet: Smartbridge, Browserstack

ūüĆź Teko√§lyn tulevaisuus

Tekoäly ei korvaa ihmistä, vaan tehostaa työskentelyämme ja parantaa tuottamiamme palveluita. On tärkeää muistaa pohtia myös AI:n käyttöön liittyvää etiikkaa ja läpinäkyvyyttä. Tekoäly voi auttaa tavoittamaan enemmän lukijoita, sitouttamaan uuden kohdeyleisön ja päihittämään kilpailijat, mutta sen käyttö vaatii harkintaa ja vastuullisuutta. Seuraa muun muassa aiheeseen liittyvää keskustelua ja lakimuutoksia sekä ole avoin AI:n käyttösi suhteen. (Lue lisää tekoälyn ja tekijänoikeuslain välisestä suhteesta blogistamme: Tekoäly ja tekijänoikeuslaki: navigointi nopeatempoisessa digimaailmassa.)

Tiestitkö?

Tekoälyn käyttö digitaalisessa julkaisemisessa kasvaa, ja sen arvon ennustetaan nousevan 19 miljardista dollarista vuonna 2022 lähes 226 miljardiin dollariin vuoteen 2030 mennessä. Tekoälyn nähdään auttavan julkaisijoita ymmärtämään paremmin yleisöään ja parantamaan brändin löydettävyyttä.

Lähde: State of Digital Publishing

Jaa artikkeli somessa

Selvitä miten voimme tuottaa hyötyä sinulle.

Tavoitat meidät myös somessa.

Jutellaanko?

Jätä yhteystietosi, ja löydetään yhdessä yritystäsi parhaiten palvelevat tekniset ratkaisut.

  Jutellaanko?

  Jätä yhteystietosi ja löydetään yhdessä yritystäsi parhaiten palvelevat ratkaisut.

   Scroll to Top