Asiakastarina

Mikropuhe-puhesyntetisaattorin ohjelmistopäivitys

Pitkään jatkunut yhteistyö Timehousen ja Näkövammaisten liiton välillä alkoi jo vuonna 1989, kun ensimmäinen versio suomenkielisestä MacinPuhe-puhesyntetisaattorista ilmestyi Apple Macintosh-tietokoneille. Vuotta myöhemmin syntetisaattorista ilmestyi myös PC-koneilla toimiva Mikropuhe. 

Uusimmassa yhteistyöhankkeessa Timehouse päivitti Mikropuheen yhteensopivaksi 64-bittisten käyttöjärjestelmien kanssa ja toimitti päivitetyn ohjelmiston Näkövammaisten liitto ry:lle jakelua varten. 

Asiakas ja yhteistyö

Näkövammaisten liitto ry on voittoa tavoittelematon yhdistys, joka tuo yhteen kaikki suomessa toimivat näkövammaisten ihmisten etu-, asiantuntija- ja palvelujärjestöt. 

Liitto on perustettu vuonna 1928 ja on siitä asti tarjonnut tasa-arvoisuutta edistäviä ja arkielämää avustavia palveluita näkövammaisille, erityisesti sokeille, kuurosokeille ja vaikeasti heikkonäköisille. 

Kuinka Timehouse valikoitui yhteistyökumppaniksi?

Timehouse on työskennellyt Näkövammaisten liiton kanssa siitä lähtien, kun ensimmäinen tietokoneen äänikorttia hyödyntävä suomenkielinen puhesyntetisaattori Mikropuhe otti ensiaskeleensa 80-luvun lopulla.

Liitto suosittelee jäsenilleen Mikropuheen käyttöä puhesyntetisaattorina, oltuaan tiiviisti mukana ohjelman kehityksessä etenkin loppukäyttäjien perspektiivistä.

Yksi Mikropuheen tärkeimmistä ominaisuuksista on kyky nopeatahtiseen suomenkielisen tekstin jäsentämiseen, jonka avulla näkövammaiset käyttäjät navigoivat laitteillaan.

Kun 1990- ja 2000-luvulla markkinoille ilmestyi kilpailevia suomenkielisiä syntetisaattoreita, nopean puheen analysointi ja lauseenjäsentely jäivät kauas taakse Mikropuheen ominaisuuksien toimivuudesta.

Mikropuheen ainutlaatuinen ohjelmistoratkaisu on rakennettu ymmärtämään monimuotoista suomen kieltä ja sen taivutuksia. Tekstistä puheeksi-ominaisuus on integroitu suoraan Mikropuheen taustatoteutukseen, jonka avulla se pystyy syntetisoimaan nopeaa, virheetöntä puhetta käyttäjien sivunavigointia varten.

Haaste

Mikropuhe on ollut pitkään Näkövammaisten liiton suosittelema puhesyntetisaattori suomen kieltä puhuville.

Jotta Mikropuhe jatkaisi luotettavaa avustamistaan myös tulevaisuudessa, tuli järjestelmään tehdä teknisiä yhteensopivuuspäivityksiä toimiakseen uusimpien laitteiden ja ruudunlukijoiden kanssa.

Liitto halusi toimia puhesyntetisaattorin pääjakelijana tarjotakseen sitä jäsenilleen osana muita apuvälineratkaisuja. 

Ratkaisu

Timehousen ja Näkövammaisten liiton yhteistyö Mikropuheen kehityksessä on optimoinut ohjelmiston sopimaan täydellisesti liiton sekä sen osakkaiden tarpeisiin. Timehouse hyödynsi Mikropuheen saavutettavuuden kehityksessä reaaliaikaisista käyttäjäkokemustesteistä saatuja tuloksia.

Uusin yhteistyöprojekti sisälsi 64-bittisen järjestelmäpäivityksen saaneen Mikropuheen julkaisun. Päivityksen myötä puhesyntetisaattori on yhteensopiva uusimpien ruudunlukuohjelmien kanssa ja toimii sekä Windows-, että Linux-käyttöjärjestelmillä. Mikropuheen uusi versiopäivitys mahdollistaa sovelluksen käytön myös itsenäisenä ohjelmanaan.

Mikropuhe-projekti on toteutettu yhteisrahoituksen avulla, johon osallistui Näkövammaisten liitto ry, Näkövammaisten kirjastoyhdistys ry sekä Tampereen seudun Näkövammaisten tukisäätiö.

Tekniikka ja statistiikka

Yhteensopivuus uusimpien järjestelmien kanssa

64-bittinen käyttöjärjestelmäpäivitys

Yli 30 vuotta jatkunut yhteistyö saavutettavuuspalveluiden kehittämisessä

Jutellaanko?

Jätä yhteystietosi, ja löydetään yhdessä yritystäsi parhaiten palvelevat tekniset ratkaisut.

    Jutellaanko?

    Jätä yhteystietosi ja löydetään yhdessä yritystäsi parhaiten palvelevat ratkaisut.

      Scroll to Top