Räätälöidyt verkkosivut – huomioi nämä 5 asiaa valitessasi yhteistyökumppania

Teknologian jatkuva kehitys ja digitalisaatio tekevät toimivasta verkkosivustosta lähes pakollisen kaikille yrityksille, toimialasta riippumatta. Hyvin toteutetut verkkosivut ovat teknisesti toimivat, helposti saavutettavat ja ne vahvistavat yrityksen brändiä. 

Kun verkkosivuston rakentaminen tai kehittäminen tulee ajankohtaiseksi, saatat yllättyä palveluntarjoajien paljoudesta. Nykyään ohjelmistokehitykseen keskittyneitä yrityksiä on paljon ja monet niistä tuntuvat tarjoavan samanlaisia palveluita. Kuinka siis valita juuri sinun yrityksesi tarpeille ja toiveille sopiva yhteistyökumppani?

Seuraavassa tietoisku asioista, jotka sinun kannattaa ottaa huomioon yhteistyökumppania valitessasi.

Minkälaisen verkkosivuston tarvitset?

Mitkä asiat verkkosivustossa ovat olennaisia juuri sinun toimialasi kannalta? Mikäli sivuston on tarkoitus toimia lähinnä informaatiokanavana sinun ja asiakkaidesi välillä, sen toteutus vaatii erilaisia asioita, kuin esimerkiksi verkkokaupankäyntiin keskittyneen sivuston. 

Ohjelmistokehitys on laaja kokonaisuus erilaisia palveluita ja teknologisia ratkaisuja erilaisiin tarpeisiin räätälöitynä. Verkkosivustoja voidaan rakentaa alusta asti, kehittää jo olemassa olevia sivuja tai niitä voidaan yksinkertaisesti päivittää. Jotkin uudistukset voivat olla puhtaasti esteettisiä. 

Kun olet selvittänyt, mikä on verkkosivustosi päätehtävä sen käyttäjien ja sinun yrityksesi kannalta, on aika kohdistaa katse kohti yhteistyökumppanin valintaa.

Sovitteko yhteen?

Ajattele hetki yhteistyökumppanuutta kuin se olisi ihmissuhde – haluat luotettavan ja kestävän suhteen, jossa molemmat osapuolet kommunikoivat keskenään mutkattomasti. Se, kuinka paljon olet itse valmis panostamaan suhteeseen, näkyy siinä, paljonko sinuun panostetaan. Samat lainalaisuudet pätevät myös teknologisen yhteistyökumppanin valinnassa.

Jotta yhteistyö ja työn tulos on molempia osapuolia miellyttävä, tulee valitsemallasi yhteistyökumppanilla olla kokemusta alasta. Kun palkkaat verkkokehitysyrityksen, palkkaat teknologiakumppanin. Vahva ammattitaito varmistaa, että yhteistyökumppanisi skaalautuu ketterästi yrityksesi tarpeisiin ja kasvuvaatimuksiin, sekä tarjoaa tukea silloin, kun sitä tarvitset. Kokenut teknologiakumppani tuo yhteistyöhön uusia näkökulmia ja asioita, joita et välttämättä ole osannut ottaa huomioon – hyvä yhteistyökumppani katsoo yrityksesi tilannetta kokonaisvaltaisesti ja tarjoaa rohkeasti ratkaisuja myös työlistan ulkopuolelta. 

Hyvä yhteistyökumppani kuuntelee tarpeitasi ja toiveitasi. Kommunikaation tulee olla läpinäkyvää ja sujuvaa – jos jokin asia on sinulle epäselvää, kuuluu sinun saada siihen mutkaton vastaus. Sinun ei tarvitse olla ohjelmistoalan asiantuntija vaatiaksesi selkeää viestintää läpi koko yhteistyön.

Verkkosivuston siirtäminen yhteistyökumppanilta toiselle tulee usein todella kalliiksi ja vie väistämättä aikaa. Ylimääräisiltä kuluilta välttyäksesi on tärkeää selvittää etukäteen, kenet valitset pitkäaikaiseen kumppanuuteen.

Paljonko olet valmis panostamaan verkkosivustosi rakentamiseen ja ylläpitoon?

Verkkosivusto ei ole staattinen kokonaisuus – eikä sen pidäkään olla. Liiketoimintasi kasvaessa, tulet todennäköisesti kaipaamaan muutoksia myös verkkosivustoosi. Jotta muutosten toteutus on alusta asti vankalla pohjalla, kannattaa yksityiskohtiin kiinnittää huomiota. Tässä vaiheessa tarvitset todennäköisesti tukea teknologiakumppaniltasi. 

Teknisesti toimivan kokonaisuuden rakentamiseen ja ylläpitoon kuuluu myös sisällön ymmärtäminen. Hyvän verkkokehitysyrityksen tunnusmerkkejä ovat ymmärrys sosiaalisesta mediasta ja SEO-optimoinnista.

Jotta sivustosi toimii saumattomasti, on tärkeää panostaa jatkuvaan tukeen. Virheitä on helpompi ennaltaehkäistä, kuin korjata jälkikäteen. Tästä syystä jatkuvan tuen resurssointiin kannattaa varata tilaa jo projektia budjetoidessa.

Tarkistuslista yhteistyökumppanin valintaan:

 • Yhteistyökumppanin kokemus ja ammattitaito
 • Mistä kustannukset muodostuvat
 • Mitkä ovat yhteistyökumppanin ydinosaamisen alueet
 • Millaisia palveluita yhteistyökumppani tarjoaa
 • Millaisia aiempia yhteistyökumppanuuksia yrityksellä on

Me Timehousella uskomme avoimeen yhteistyöhön ja kommunikointiin. Timehouse on toteuttanut lukuisia verkkosivustoja yhdessä asiakkaidensa kanssa jo vuosikymmeniä. Kartoitamme, suunnittelemme ja asennamme tarpeidesi ja tavoitteidesi mukaisia ohjelmistoratkaisuja – mutkattomasti ja tehokkaasti. 

Ota askel kohti kestävää yhteistyökumppanuutta ja ole meihin yhteydessä!

Jaa artikkeli somessa

Selvitä miten voimme tuottaa hyötyä sinulle.

Tavoitat meidät myös somessa.

Jutellaanko?

Jätä yhteystietosi, ja löydetään yhdessä yritystäsi parhaiten palvelevat tekniset ratkaisut.

  Jutellaanko?

  Jätä yhteystietosi ja löydetään yhdessä yritystäsi parhaiten palvelevat ratkaisut.

   Scroll to Top