Neljä syytä miksi verkkonäkyvyys tulisi huomioida sisällöntuotannossa

Tiesitkö, että verkkosivujen sisältö on yksi tärkeimmistä (ellei jopa tärkein!) tapa tuoda sivuillesi asiakkaita? Se, miten tuotat sisältöä nettiin ja kuinka hyvin optimoit sen näkyvyyttä, voi näytellä erittäin isoa roolia uusasiakashankinnassasi.

Verkkonäkyvyys sisällöntuotannossa

Voimme kenties olla yhtä mieltä siitä, että hyvä verkkonäkyvyys on hyödyllistä.

Mutta, mitkä ovat ne konkreettiset syyt, joiden takia verkkonäkyvyyteen ja hakukoneoptimointiin tulisi panostaa erityisesti sisällöntuotannossa?

Jatka lukemista ja lue neljän kohdan selkeä listauksemme siitä, miksi jokaisen tulisi huomioida verkkonäkyvyysasiat digitaalisen sisällön tuottamisessa.

1. Laajempi näkyvyys – enemmän asiakkaita

Mielenkiintoinen sisältö houkuttaa käyttäjiä klikkaamaan sivuasi hakutuloksissa ja somessa. Lisäksi houkutteleva sisältö auttaa sinua konvertoimaan käyttäjät asiakkaiksi. Toisaalta laadukas sisältö ja sen tuoma auktoriteetti myös nostavat sivujesi näkyvyyttä hakutuloksissa. Mitä paremmin olet esillä netissä, sitä helpommin potentiaaliset asiakkaasi löytävät sinut.

2. Sivuston arkkitehtuuri – miten ja mihin tuotat sisältöä?

Hyvä sisältö on arvokasta ja se tulisi tuoda helposti saataville. Hakukoneiden käyttämät, nettiä selaavat hakukonerobotit suosivat sivustoja, joiden rakenne on niiden kannalta mahdollisimman suotuisa ja taloudellinen. Tämän takia on tärkeää, että kaikki sivut olisivat saavutettavissa mahdollisimman pienellä määrällä linkkejä – mielellään vain yhden tai kahden linkin kautta.

Hyvän arkkitehtuurin avulla saat nostettua näkyvyyttäsi hakukonelistauksissa.

3. Parempi ROI sisällöstä

Ottamalla huomioon verkkonäkyvyyden pystyt hyödyntämään tuottamasi sisällön koko potentiaalin. Mitä paremmin sisältösi on näkyvillä, sitä enemmän saat kävijöitä sivuillesi ja lisäät potentiaalisten asiakkaidesi määrää.

Toisaalta sisällöntuotantoon käytetään myös paljon työaikaa ja resursseja – käyttämällä SEO-työkaluja voit maksimoida tuotannosta syntyvän hyödyn.

4. Parempi asiakaskokemus, vähemmän yhteydenottoja

Hakukoneoptimoitu sisältö parantaa sivun käytettävyyttä ja sitä, miten helposti asiakkaat löytävät etsimänsä sisällön.

SEO-työkalujen avulla teet sisällöstäsi saavutettavampaa ja parannat asiakkaidesi mahdollisuuksia löytää lyhin mahdollinen reitti heidän hakemansa tiedon luokse. Näin ollen voit palvella asiakkaitasi paremmin suoraan verkossa ja minimoida ylimääräisten, turhien kontaktien määrän.


Timehouse tarjoaa asiakkailleen SEO-palveluita konsultointina ja teknisenä toteutuksena. Haluatko kuulla lisää siitä, miten voit parantaa verkkosivujesi näkyvyyttä? Soita meille numeroon +358 20 749 1449 tai lähetä viesti osoitteeseen info@timehouse.fi.

Olemme helsinkiläinen ohjelmistoalan yritys, joka on aloittanut toimintansa vuonna 1987. Lupaamme tuoda asiakkaillemme merkittävää hyötyä tietoteknisillä ratkaisuilla. Emme hae pikavoittoja vaan pyrimme kestävään, molempia osapuolia hyödyttävään yhteistyöhön.


Lue lisää aiheesta: