Kaikki me tiedämme, kuinka tärkeää data on nykyaikaisessa yritysmaailmassa, mutta sen valjastaminen hyötykäyttöön voi olla haasteellista. Sekavat datalähteet ja huonosti suunnitellut tavoitteet datan käytössä saavat aikaan epäolennaisia raportteja, joista ei ole mitään taloudellista hyötyä yritystoiminnalle.
Vaikka hyvä datan visualisointiohjelmisto ei ole ratkaisu kaikkiin dataan liittyviin ongelmiin, tuo se selkeyttä datan keräämisessä ja analysoinnissa. Power BI -työkalun avulla saat siivottua yrityksesi datan yhtenäiseksi ja helpommin hyödynnettäväksi.
Lue alta seitsemän kohtaa Power BI-ohjelmasta ja sen tuomista hyödyistä yrityksesi liiketoiminnassa.
1. Mikä on Power BI?
Microsoftin Power BI-työkalu on luotettava ja helposti järjestelmiin integroitava ohjelmisto, jonka avulla voidaan hakea, analysoida ja lajitella dataa eri lähteistä. Työkalu on erittäin suosittu digitaalisten yritysten ja kustantajien keskuudessa, koska se pystyy suoriutumaan suurien datamäärien ja -lähteiden käsittelystä sekä niiden raportoinnista.
2. Tunne Power BI:n ja Looker Studion erot
Kuten Google Looker Studio (ent. Google Data Studio), on myös Microsoft Power BI datan käsittelyä ja hahmotusta tehostava työkalu. Molemmissa työkaluissa on hyvät puolensa, mutta Power BI on suunnattu erityisesti yritysten käyttöä varten, tarjoamalla siihen erilaisia liiketoimintaa tehostavia laajennuksia. Power BI:n käyttäjänhallinta on myös valioluokkaa verrattuna kilpakumppaneihinsa. Kuitenkin työkaluja valitessa on tärkeämpää keskittyä siihen, mitä niillä halutaan saavuttaa.
Työkalujen avulla voit helposti hakea dataa eri lähteistä, kuten verkkosivustoiltasi, sosiaalisesta mediasta tai lisenssinjakopalveluistasi. Power BI toimii niin sanotusti yrityksesi datan ja informaation keskipisteenä.
3. Luo turvallinen järjestelmäkokonaisuus Microsoftin työkaluilla
Oletko harkinnut koota yrityksesi järjestelmäkokonaisuuden Microsoftin työkalujen ja palveluiden avulla? Outlook, Word ja monet muut Microsoftin ohjelmat ovat monella firmalla jo valmiiksi käytössään, joten niihin on helppo yhdistää saman palveluntarjoajan tuotteita yhtenäiseksi kokonaisuudeksi.
Microsoftin Power BI integroituu luonnollisesti yhteen sen sisarohjelmien kanssa ja mikä parasta, sama tunnistautuminen toimii jokaisessa sovelluksessa. Tämä tehostaa työprosesseja ja nopeuttaa informaation kulkua palveluiden välillä. Microsoft panostaa myös palveluidensa vahvaan tietoturvaan (InfoSec) tekemällä niistä turvallisia ja luotettavia käyttää.
4. Yhdistä dataa eri lähteistä
Power BI on erinomainen työkalu erilaisten datalähteiden yhdistämiseen. Dataa voidaan hakea esimerkiksi tilastojen, käyttötietojen ja analytiikan muodossa ja muodostaa siitä hyvinkin yksityiskohtaisia loppuraportteja.
Yhdistämällä esimerkiksi WordPressin Learndash-verkkokurssialustan dataa sekä CRM:n käyttäjätilastoja, voidaan sen avulla reagoida nopeasti tilanteisiin, jotka vaikuttavat potentiaalisesti asiakassuhteiden säilyttämiseen tai niiden menettämiseen.
5. Tee laskelmoituja ratkaisuja ja selkeytä yrityksesi tulevaisuuden suunnitelmia datan avulla
Datan visualisoinnin avulla pystyt tekemään harkittuja päätöksiä yrityksesi kannalta niin johtajuuden, markkinoinnin kuin asiakkaidenkin näkökulmasta. Datan avulla pystyt helpommin arvioimaan miksi asiakkaat ovat aktiivisia juuri tietyn vuodenajan aikana, kuinka paljon rahaa menee yrityksen sisäisiin menoihin verrattaessa budjettia edellisen kvartaalin tilastoihin tai milloin ohjelmistojen päivitykseen kuluvat investoinnit ovat järkevintä tehdä yrityksen kannalta.
6. Hyödynnä dataa ulkopuolisista lähteistä
Oletko koskaan ajatellut, että voit käyttää myös ulkopuolisia datalähteitä hyödyksi yrityksesi toiminnan tukena? Esimerkiksi jäätelökioskit voivat yhdistää säätietoja ja -ennusteita omien myyntipiikkiensä ennustamisessa. Voisiko kansainväliset vaatekokojen mediaanitilastot olla hyödyllisiä pukuliikkeen varastoinventaarioissa?
7. Opi ymmärtämään dataa
Voit luoda Power BI:n avulla avoimen datakulttuurin yrityksesi sisälle. Sen ansioista datan, metriikan ja korrelaatioiden ymmärrys kasvaa. Se auttaa näkemään mitkä asiat toimivat eri yksikköjen työprosesseissa ja helpottaa yhteistyötä niiden välillä. Data on tehty jaettavaksi ja siitä on hyötyä niin isojen liiketoimintaprosessien kuin pientenkin työtehtävien suunnittelussa.
Datan kauneus piilee sen varastointi- ja käyttöönottomahdollisuuksissa (Data Warehousing). Riippumatta työkaluista tai käyttötavoista, data on aina odottamassa sinua yrityksesi hyödynnettäväksi. Älä jää jumiin työkalujen valinnassa vaan ajattelee suurempaa kuvaa ja datan tarjoamia mahdollisuuksia!