Innovatiivinen WOPI-projekti — Timehousen ja Duodecimin välinen yhteistyö syvenee

Keväällä alkanut yhteistyö Duodecimin kanssa on saanut jatkoa WOPI-projektin merkeissä.

WOPI, eli Web Application Open Platform Interface -protokolla on Microsoftin rajapinta, joka mahdollistaa Office-dokumenttien käsittelyn selaimessa, suoraan palvelimelta.

Yhteinen WOPI-projektimme lähti käyntiin Duodecimin tarpeesta kehittää D-työpöytää, jossa kirjojen, suositusten ja sähköisten palveluiden sisällöntuottajat pystyvät samanaikaisesti muokkaamaan dokumentteja, joiden hallinnointi ja säilytys tapahtuu Duodecimin omilla palvelimilla.

“Kuin suunnistaisi pilkkopimeässä”

Projektissa käytetystä uudesta teknologiasta oli olemassa hyvin rajallisesti dokumentaatiota, joten aika ajoin projektia jouduttiin viemään eteenpäin sokkona. Sivuaskeliakin otettiin, mutta niistä opittiin, ja projekti saatiin maaliin asti.

”Timehouse hoiti teknisesti erittäin vaativan ja meille tärkeän projektin hienosti ja korkealla ammattitaidolla onnellisesti valmiiksi. Yhteistyö ja kommunikointi toimi koko ajan mallikelpoisesti”, kiittelee tietohallintopäällikkö Juha Kautto Duodecimista.

“Microsoftin Validaattori kompassina näyttämässä suuntaa”

Toteutusmalli tehtiin JavaScriptillä. WOPI itsessään on vielä toistaiseksi todella harvinainen, ja tässä projektissa saatiin todellakin työskennellä “kehityksen kärjessä”. Microsoft edellytti käyttämään heidän validaattoriansa, joka on osa verifikaatioprosessia.

“Oli mentävä validaattoriprosessin läpi, jotta saatiin Microsoftilta lupa liittyä heidän ekosysteemiinsä”, kertoo sovelluskehittäjämme Pekka Nordberg.

”Validointi on osa Microsoftin evaluointia, jolla varmistamme toteuttamamme sovelluksen toiminnan Microsoftin rajapintoja vasten”, lopettaa Nordberg.

Lue tarkempi kuvaus WOPI-projektista case studysta.

Timehousen näkökulmasta tämä projekti oli timanttia. Oli mielettömän hienoa tehdä yhteistyötä asiakkaan kanssa, joka ymmärtää softakehityksen haasteet. Projektin aikana aktiivinen kommunikointi puolin ja toisin, sekä viikoittaiset Teams-palaverit auttoivat viemään projektin maaliin onnistuneesti.

Asiakkuuspäällikkömme Mira Heiskari kiteyttikin Duodecimin kanssa yhteistyön erittäin kuvaavasti: “Osaavia tyyppejä, täydellinen asiakas, tästä on hyvä jatkaa yhteistä matkaa.

Duodecim julkaisee tutkittua lääketieteellistä tietoa. Sen tuotteet ja palvelut ovat päivittäin lääkäreiden ja muiden terveydenhuollon ammattilaisten käytännön työn tukena ja apuna ammattitaidon ylläpitämisessä ja kehittämisessä.

Duodecim julkaisee myös kansalaisille luotettavaa tietoa terveydestä ja sairauksista kirjoina ja verkkopalveluina. Duodecimin sisällöt syntyvät yhteistyössä maamme parhaiden lääketieteen, terveyden ja hyvinvoinnin asiantuntijoiden kanssa.

Jaa artikkeli somessa

Keskustellaanko näistä tai muista, organisaatiollesi keskeisistä aiheista lisää?​

Tavoitat meidät myös somessa.

Jutellaanko?

Jätä yhteystietosi, ja löydetään yhdessä yritystäsi parhaiten palvelevat ratkaisut.

    Jutellaanko?

    Jätä yhteystietosi ja löydetään yhdessä yritystäsi parhaiten palvelevat ratkaisut.

      Scroll to Top