Hybridityöskentelyn haasteet ja hyödyt – Timehousen päivä HR-konsulttiyritys Kjarkurin kanssa

Mikä hybridityö?

Poikkeusaikana olemme tottuneet kuulemaan puhetta etätyöskentelystä – sen hyödyistä ja haitoista. Mutta mistä puhumme, kun puhumme hybridityöstä?

Hybridityöskentely on ajasta ja paikasta riippumatonta. Se yhdistää lähityön ja etätyön hyödyt, ja pyrkii tarjoamaan työyhteisölle joustavan ja turvallisen tavan työskennellä.

Erityisesti toimisto- ja asiantuntijatyötä tekevien etä- ja hybridityö on yleistynyt merkittävästi korona-aikana. Paluuta pelkkään lähityöhön tuskin tapahtuu pandemian jälkeenkään. Näin ollen yritysten täytyy voida järjestää hybridityöskentely niin, että se palvelee sekä työntekijöitä että työnantajaa.

Hybridityöskentelyn plussat ja miinukset

Timehouselle työntekijöiden hyvinvointi on aina ollut ensiarvoisen tärkeää. Viimeisin työhyvinvointikysely kertoi, että Timehousessa on hyvä olla. Työyhteisömme antoi työpaikalleen yleisarvosanaksi 8,2 ja esimerkiksi keskinäiselle luottamukselle arvosanan 8,8.

Hyvinvoinnin merkitys on entisestään korostunut poikkeusaikojen ja etätyöskentelyn keskellä. Timehousen asiakkuuspäällikkö, Mira Heiskari, halusi aloittaa vuoden 2022 kartoittamalla työyhteisömme tunnelmia hybridityöskentelystä, joten hän organisoi Timehouselaisille työpajan ajankohtaisesta aiheesta.

Hybridityöskentelyn hyötyjä ja haasteita pohtiva työpaja toteutettiin yhteistyössä HR-konsulttiyritys Kjarkurin kanssa, jonka tavoitteena on tarjota työyhteisöille avaimia työntekijäkokemuksen ja sisäisen viestinnän kehittämiseen.

On selvää, että hyvinvoiva työyhteisö luo perustan hyvinvoivalle liiketoiminnalle.

Mira Heiskari
Asiakkuuspäällikko, Timehouse Oy

Onko teillä loistavia työkavereita?

Kjakurin perustajan, Hanna Inkisen, missiona on pelastaa maailma. Se tapahtuu kehittämällä työntekijäkokemuksia ja auttamalla työyhteisöjä ja sen yksilöitä loistamaan. ”Olen sitä mieltä, että työpaikat tarvitsevat enemmän empatiaa, psykologista turvallisuutta ja positiivista johtamista”, Hanna kertoo. Laaja-alaisen kokemuksensa ja monipuolisen urapolkunsa varrelta Hanna on löytänyt mielestään tärkeimmät arvot työyhteisöjen kehittämiseen: empatia, intohimo, aitous ja rohkeus. Näiden arvojen viitoittamana Hanna Inkinen haluaa kehittää yrityksiä ja auttaa niitä järjestämään asiat työpaikoilla sellaisiksi, että ihmiset saavat loistaa omassa työssään.

Hyvinvoiva työyhteisö tukee liiketoimintaa

Työpaja antoi paljon eväitä tiimimme henkilökohtaisten ja yhteisten tavoitteiden ja arvojen kartoitukseen. Timehouselaiset kokivat työnantajan ja tiimien esihenkilöiden tuen ja toimintatapojen läpinäkyvyyden olevan yksi motivaation ja tuloksellisen työnteon kulmakivistä myös hybridityöskentelyssä. Vaikka toista ei välttämättä fyysisesti näe, on tärkeää kokea työpanoksensa merkitykselliseksi ja saada palautetta. Työpajan aikana esiin nousi monia oivalluksia ja kehitysajatuksia. Toisaalta saimme huomata, kuinka monessa asiassa olemme jo nyt onnistuneet tiiminä. ”On selvää, että hyvinvoiva työyhteisö luo perustan hyvinvoivalle liiketoiminnalle”, Timehousen Mira Heiskari päättää.

Timehousen 5 hyvän hybridityöskentelyn attribuuttia:

  1. Luottamus
  2. Empaattisuus
  3. Johdonmukaisuus ja itseohjautuvuus
  4. Motivaatio ja sitoutuminen
  5. Työskentelyn selkeys

Kjarkurin Hanna Inkinen laatii hedelmällisen työpajamme pohjalta Timehouselle räätälöidyn hyvän työskentelyn käsikirjan hybridityöskentelystä – sen hyödyistä ja kompastuskivistä. Mikäli koet, että juuri sinun työyhteisösi voisi hyötyä Kjarkurin konsultaatiosta ja palveluista, pääset tutustumaan yrityksen toimintaan tarkemmin Kjarkurin verkkosivuilla.

Jaa artikkeli somessa

Selvitä miten voimme tuottaa hyötyä sinulle.

Tavoitat meidät myös somessa.

Jutellaanko?

Jätä yhteystietosi, ja löydetään yhdessä yritystäsi parhaiten palvelevat tekniset ratkaisut.

    Jutellaanko?

    Jätä yhteystietosi ja löydetään yhdessä yritystäsi parhaiten palvelevat ratkaisut.

      Scroll to Top